de felst stralende supernova

Op 20 april geef ik in Apeldoorn een lezing over het bovengenoemde onderwerp. Het gaat over de supernova die in 1006 gezien is, vooral in China en Japan maar ook in enkele Arabische landen en zelfs in Zwitserland waar hij net boven de horizon te zien is geweest. We weten nu dat dit de  helderste supernova was die ooit gezien is.
Ik zal uitleggen wat het verschil is tussen een nova en een supernova. De laatste is een exploderende ster die een maximale helderheid kan bereiken meer dan 1 miljard maal de helderheid van de zon. Er zijn twee soorten van bekend. Het verschil tussen die twee zal besproken worden.
De presentatie van deze lezing kan op mijn website nagelezen worden. Ga naar de bladzijde “presentaties” en daar naar het onderwerp “supernova”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.