DE KONINKLIJKE AKADEMIE

 

Mijn ‘Terugblik’  in het maartnummer van het tijdschrift ZENIT gaat over mijn relaties met wat toen de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) heette (sindsdien zijn de Kunsten erbij gekomen). Na een tiental jaren de leiding te hebben gehad van enkele internationale wetenschapsorganisaties  kreeg ik in 1980 het verzoek me beschikbaar te stellen voor het presidentschap van de KNAW. Dat weigerde ik; ik wilde nu wel weer eens mijn tijd besteden aan wetenschappelijk onderzoek. Maar een viertal jaren later verzocht de toenmalige president, Prof. D. de Wied,  me om toch zitting te nemen in het bestuur van de Akademie, maar nu voor het versterken van de internationale contacten van de Akademie. Ik zou dan ‘secretaris buitenland’ zijn. Dit nam ik aan; gedurende 8 jaren heb ik die functie met veel genoegen en met goed succes vervuld.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.