HETE REUZENPLANETEN

Op deze website is onder de naam ‘8-hete reuzenplaneten’ de presentatie geplaatst van de lezingen die ik op zondag 15 en dinsdag 17 september zou houden in sterrenwacht Sonnenborgh te Utrecht. Zou houden, want mijn vrouw die al enige tijd niet in orde was, werd plotseling ernstig ziek, zelfs zodanig dat ik niet van huis durfde te vertrekken. Tot mijn grote blijdschap vond ik drs. Edwin Mathlener bereid deze lezing te geven, en dat ondanks het feit dat hij toen eigenlijk met vakantie was. Niet alleen dat, hij heeft bovendien de presentatie op een aantal punten aangevuld en verbeterd. Voor al deze zaken ben ik hem heel dankbaar.

Zoals eerder gezegd beschrijft deze presentatie de grote reuzenplaneten die in de loop van de laatste 20 jaren bij andere sterren dan de zon zijn ontdekt. Vele daarvan staan zo dicht bij ‘hun’ ster, dat ze eigenlijk niet zouden kunnen bestaan; ze zouden verdampen. Toch gebeurt dat niet. Een zeldzaam molecule is daar de oorzaak van.

Op het blad  ‘presentaties’ zult u deze lezing aantreffen onder de bovengenoemde naam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.