Nieuwe presentatie: eerste melkwegstelsels

De lezingen, die ik op zondag 26 en dinsdag 28 mei heb gegeven in sterrenwacht Sonnenborgh te Utrecht staan nu op deze website. Ga naar 10-2-eerste melkwegstelsels. Heel kort samengevat: de eerste melkwegstelsels ontstonden 400 tot 800 miljoen jaar na de oerknal. Ze produceerden veel meer sterren dan een melkwegstelsel als het onze en ze groeiden met de tijd

Op de laatste bladzij van die presentatie wordt verwezen naar drie andere presentaties. Deze betreffen lezingen die ik enkele jaren geleden heb gegeven. Ze gaan over de oerknal, de eerste sterren en de verdere ontwikkeling van melkwegstelsels. Aangezien deze drie laatste lezingen al enkele jaren geleden gegeven zijn kunnen details ervan verouderd zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.