Drie presentaties op deze website geplaatst

Op zondag 26 mei en in herhaling op dinsdag 28 mei zal ik in sterrenwacht Sonnenborgh (Utrecht) een lezing houden over ‘de eerste melkwegstelsels in het heelal’. Ze ontstonden niet direct bij de oerknal maar pas na 500 miljoen jaar en nog later. Het waren aanvankelijk relatief  kleine objecten die gedurende enkele miljarden jaren nog  groeiden. En hoe ging het met het beginnende heelal? Was dat homogeen en isotroop zoals altijd gedacht werd? Dat blijkt niet het geval te zijn, wonderlijk genoeg. Ook op deze zaken wordt ingegaan.

Omdat de lezingen meestal volgeboekt zijn moet men zich voor deelname van tevoren aanmelden; telefoon  030-2311360.

Het thema van dit weekend heeft nogal wat aanrakingspunten met de onderwerpen van enkele lezingen die ik in de afgelopen jaren heb gegeven en die niet (meer) op mijn website stonden. Ik heb drie ervan, die het meest aansluiten aan de komende lezing nu op de website geplaatst, te weten: 1-de oerknal, 3-de eerste sterren; 4-de evolutie van melkwegstelsels. Het komende onderwerp hoort op de tweede plaats in dit rijtje. Die presentatie zal op woensdag 29 mei ook op de website geplaatst worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.