Gouden olympische medaille

De nationale sportweek had dit jaar als eindbestemming ons eiland Texel. Dat werd feestelijk en omstandig gevierd. Onder de  zeer vele gebeurtenissen werd ook een videofilmpje gemaakt, gebaseerd op de gouden Olympische medaille van de Texelaar Dorian van Rijsselberghe.

De film is gemaakt door de fysiotherapeut Menno Siebenga en toont in woord en daad de zes voorwaarden waaraan men moet voldoen om een Olympisch kampioen te worden. Het gebeuren rond  deze zes condities werd gespeeld door diverse Texelaars, waaronder mijn vrouw Doetie en ik. Maar ook een groepje oud-van-dagen en zelfs het gemeentebestuur, onder leiding van de burgemeester, mevrouw Giskes (op de video helemaal links). Zij allen deden  enthousiast  mee.

Als u klikt op de volgende link, dan zult u zien dat zelfs op dit rustige Waddeneiland de gekte soms toe kan slaan. Je moet dan ook maar een olympisch kampioen tellen onder je medeburgers!

http://www.youtube.com/watch?v=Gf4y-DkqEz8

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.