Het knapste jongetje

Mijn maandelijkse ‘Terugblik’ in het tijdschrift  ZENIT van januari 2013 is gewijd aan een klein Chinees jongetje met wie ik in Nederlands Indië gezamenlijk de  hoogste klas van de lagere school en het lyceum  doorliep. Na onze  middelbare school ging hij in-Bandoeng studeren, ik ging naar Nederland voor mijn sterrenkunde studie. Tijdens de bezetting van Indonesië werd hij door de Japanners gevangen genomen, gemarteld en raakte daardoor blind aan een oog. Hij werd ter dood veroordeeld, maar niet gebracht. Hij was het knapste jongetje van onze school. Na de oorlog kwam hij naar Nederland waar hij hoogleraar filosofie werd in Eindhoven. Een bijzondere jongen met een bijzondere levensloop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.