EEN DIAMANT ZO GROOT ALS DE MAAN ZWEEFT IN HET HEELAL

Op deze website is een nieuwe presentatie geplaatst: diamantster. Hij beschrijft een ster ontdekt in 2004, die bij nader onderzoek blijkt uit een enorm geconcentreerde hoeveelheid koolstof te bestaan. De koolstof is gekristalliseerd en daarom doet  de ster aan een kolossaal grote diamant denken. “De   grootste ons bekende  diamant”! Hij heeft de naam Lucy gekregen, geïnspireerd door een lied van de Beatles. De ster zelf is niet groter dan de maan maar weegt nog zwaarder dan de zon. Een kubieke centimeter van het materiaal van deze ster weegt ongeveer 30 ton. Zulke sterren worden witte dwergen genoemd. Maar een witte dwerg van deze samenstelling was nog niet eerder gezien. Is het de eerste van een nieuwe ondersoort?  In de presentatie wordt uitgelegd hoe deze ster waarschijnlijk zal zijn ontstaan.

Ga naar de bladzijde presentaties en daar naar diamantster.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.