GEEN STERRENKUNDE MEER IN UNIVERSITEIT UTRECHT

De Utrechtse universiteit heeft het dramatische en onbegrijpelijke besluit genomen om de opleiding tot sterrenkundige te beëindigen. Dit besluit wordt herdacht in een internationaal wetenschappelijk symposium waar vele sterrenkundigen uit binnen- en buitenland aan zullen deelnemen. Het symposium vindt plaats in Noordwijkerhout van maandag 2 tot donderdag 5 april a.s.

In de avond van de laatste dag, dus op donderdag 5 april, vindt de slot-ceremonie plaats in de aula van de Utrechtse universiteit aan het Domplein. Deze bijeenkomst is voor ieder toegankelijk. Het program is:

19:30 opening door H. Lamers

19:40: C. de Jager: Vier eeuwen sterrenkunde in Utrecht

20:55: E. van den Heuvel: Het sterrenkundig onderzoek in Utrecht

21:40: Ch. Keller: overhandiging van het portret van M. Minnaert aan museum-sterrenwacht Sonnenborgh

In de NRC van dit weekeinde schrijft Liesbeth Koenen in haar wekelijkse rubriek over ‘komende lezingen’ een artikeltje hierover.  Van af zondag 8 april zal de presentatie ervan te zien zijn op deze website onder ‘presentaties’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.