Nieuwe presentatie toegevoegd

Op mijn website is een nieuwe presentatie geplaatst: superclusters. Hij behoort bij lezingen die ik op 13 en 14 november heb gegeven in de Utrechtse sterrenwacht. Het onderwerp betreft een ontdekking uit de jaren ’60 van de vorige eeuw, die eerst sinds kort veel aandacht krijgt. Een supersterhoop is een grote verzameling van uiterst jonge sterren, die ook ongewoon veel extreem zware sterren bevat. Dat laatste is een blijk van de jeugd: zware sterren leven niet lang en exploderen gauw. De studie van supersterhopen leert ons veel over, onder meer, de vroege levensloop van de zwaarste sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.