Terugblik februari 2011; koude winters

In mijn ‘Terugblik’ van februari 2011 bespreek ik mijn ervaringen toen ik in 1939 als jongeman vanuit Nederlands Oost Indië naar Nederland kwam om hier wis- en natuurkunde met bijvak sterrenkunde te gaan studeren. Dit laatste vak werd overigens later mijn hoofdstudierichting. Ik had in Indië gehoord van de Hollandse winters wanneer sloten en kanalen bevroren waren, het land met sneeuw bedekt en Elfstedentochten gehouden werden. Dat bleek zo te zijn: drie (oorlogs-) winters achter elkaar een Elfstedentocht. En wat waren die Oorlogswinters bar en boos! De hongerwinter van 1944-’45!

ZENIT, februari 2011, p. 90

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.